Main Menu

Cégünk vállalja Épületek, lakások, házak teljes burkolását, csempézését.

Ahhoz, hogy a burkolat hosszú távon megőrizze a szépségét, ellássa funkcióját tisztában kell lennünk bizonyos szempontokkal, melyeket a ragasztóanyag megválasztásánál figyelembe kell vennünk.

1. Hol található a burkolandó felület. Kültérben, vagy beltérben.

Vannak olyan ragasztók, melyek csak beltérben használhatóak és vannak olyan burkoló anyagok amik szintén csak beltérben használhatóak. Ha nem fagyálló a kültéri burkolat anyaga és a ragasztó sem, mellyel dolgozunk, a hideg meleg és a víz hatására szét fog jönni, illetve fagyni a burkolatunk.

Nyáron a nagy melegben, ugyan ez a probléma is elő jöhet, mikor 40-50 fokos lesz a burkolat, majd jön egy zápor és hirtelen lehűti. Ha nem megfelelően választjuk ki a burkoló anyagot és a hozzá szükséges segédanyagokat a hőtágulás miatt a burkolatunk szétjön.

2. Fontos a burkolat helyzete.

Vannak függőleges és vízszintes burkolatok. Függőlegeset falra szoktuk tenni, vízszinteset aljzatra. Itt csak egy két ragasztó anyag van ami nem jó a falra, amik általában folyékonyak, a többi jó, és még meg kell határoznunk, hogy a falon lévő burkolatot milyen terhelésnek tesszük ki.

3. Meg kell nézni milyen az aljzat anyaga.

Ez azért fontos, mert van olyan eset, mikor alapozni kell előtte. Gipszkarton lapokat, illetve a gipszet tartalmazó vakolatokat minden esetben alapozni kell burkolás előtt.

4. Folyik -e víz a burkolatra.

Olyan ragasztót kell választani, melyek a nagy mennyiségű víz terhelését elbírják.

5. Burkolat milyen anyagból van.

Vannak olyan burkoló anyagok, melyek a vizet jobban szívják, azokhoz általában bármilyen ragasztó anyagot lehet használni. Vannak a mázas kerámia burkolatok, melyeknek a vízfelvétele majdnem nulla, azokat csak flexibilis ragasztóval ragasztózhatóak.

6. Milyen terhelés éri a padlóburkolatot.


Kérje ajánlatunkat

Írd be a képen látható kódot!